SOFIA (BULGARIA) & TURQUIA 2009


LA RUTA




SOFIA

Capital de Bulgària, nou inquilí de la UE, no té massa per veure. El centre de la ciutat es pot recórrer en unes 3 o 4 horetes, i no és gens impressionant. La resta són barris plens d'edificis a l'estil comunista. El millor: El preu de la cervesa i el menjar, si no ets vegetarià clar.









ISTANBUL

Increïble i fascinant, amb més de 1000 mesquites i 1000 llocs encara més interessants on perdre's.

Viata des del pont Gàlata, cap a les 5.30 AM






Istiklal Caddesi és com el Portal de l'Angel de Barcelona però d'uns 2 km de llarg, peatonal amb tot de botigues i un tranvia que puja i baixa continuament.



La torre de Gàlata, antic far que van construir els genovesos. Ara amb un pub i un restaurant als ultims pisos, des de dalt les vistes de la ciutat són collonudes.


Dançaire otomà (Derviche)


Entrada a la universitat d'Istanbul


Aqüeducte romà



Passar d'Europa a Àsia és tan fàcil com creuar aquest pont, de fet a Istanbul fan l'única marató del món que canvies de continent.





Estació de l'Orient Express, des d'on vaig agafar un tren nocturn de retorn a Sofia. Però em van estafar!! jeje Aquell tren no tenia res del glamour que pot tenir l'orient express... compartiment de 6 llits plens de interraileros amb un tufo a peus brutal.




Vista de l'àrea de Sultanhamet. És la part de la ciutat que es coneix com el corn dorat. Aglutina el fantàstic palau de Topkapi (esquerra), Santa Sofia, mesquita amb la major cúpula del món (centre) i la mesquita blava, amb els seus sis minarets (dreta).



Gran Bazar








CAPADOCIA

Kapadoccia significa "terra de cavalls magnífics" precissament per això. Totes les formes capritxoses que es veuen a les fotos es van formar a partir de l'erosió de tres volcans de la zona (medeixen 3.900 m aprox.) i la posterior erosió de l'aigua, desgastant més les parts toves de la roca i deixant el material dur.




Se suposa que són ulls, es posen per vigilar i protegir les cases.


Ciutat subterrània de 8 pisos sòl avall, plena de galeries i que s'utilitzava quan a la superfície hi havia guerra. Els habitants de la capadocia s´amagaven en aquestes ciutats que encabien fins a 2.000 persones sota terra. Disposaven d'escola, esglesia, estables...


Trekking vall de Ihlara, sincerament, molt millor el congost de Montrebei que tenim a Lleida.

Església a l'interior d'una muntanya.

Casetes on antigament vivien els habitants d'aquestes terres. El autor de la sèrie els picapedra es va basar en aquesta regió a l'hora de fer els dibuixos animats.

Frescos pintats en esglésies excavades en roca.


Avanos és famós per com treballen el fang.




Vall de l'amor


OLYMPOS I ANTALYA




Port Romà de Antalya

Chimarea Yamartas, són flames que mai s'apaguen, provenen de bosses de metá que hi ha a l'interior de la muntanya. És curiós ja que a mesura que vas pujant vas trobant focs que surten de l'interior de les pedres.


Restes lícies a Olympos


Platges poc freqüentades amb aigues turquesa